Ara Bul...
Saturday, December 14, 2013
Saturday, December 14, 2013

[12.12.13] Uzay'ın İlk Çin'li Şarkıcısı Hangeng!

Click Here for English



Çarşamba günü Sohu.com'un verdiği habere göre Çin'in pop şarkıcısı Hangeng'in uzaydaki ilk Çin'li şarkıcı olabileceğini yazdı.

Son filmi ''Seek McCarteny''in çekimlerini bitirdikten sonra NASA uzay kampına katılmak üzere Orlondo'ya, Florida'ya gitti.

Haberde, basına kapalı olarak yapılan çalışmaları vetestleri Kennedy Uzay Merkezi'nde tamamladığı ve sonunda yeterliğe ulaşmasıyla Amerika'lı çalışanları da etkilediği söylendi.

Her zaman insani limitleri zorlayan ekstrem sporlara olan sevgisiyle bilinen şarkıcı çalışmalardan çok fayda sağladığını dile getirdi.Haberde Han'ın 2014'te uzaya uçarak, Uzay'ın güzeliklerini gören Çin'li vatandaşlardan biri olup, sıfır yerçekiminin nasıl olduğunu deneyim etmek istediği söylendi.

Ama Hangeng'in resmi Weibo hesabına göre Lynx Uzay yolculuğuna hazırlanan ve   XCOR Aerospace Lynx yarışmasında 23 kazananı 2014/2015'te gidiş geliş yaptıracak, Florida'daki Lynx Uzay Akademisi yarışmasını kazanamadı.

Çalışmaya sadece üç Çin vatandaşı katıldı; Han Geng, Zhou Xingde, efsane devr-i alemci ve asıl adı Ji Xiaohua olan,Bilim Sincapları Kulübü kurucusu ve İnteraktif Teknoloji Şirketi CEOS'su Ji Shisian.Nihayetinde kazanan Zhao oldu.

Yine de, Han'ın geniş hayran kulübünü düşünecek olursak,Unilever altında sponsorluk yapan  vücut spreyi,deodorant vb. markası, Aralık 7,2013'te yapılacak olan Lynx Uzay Yolculuğunda Han'a temsilcilik teklifi götürdü ve diğer 23 kazananla uzaya gidebileceğini söyledi.


Kaynak: China.or.cn & People's Daily Online
Çeviri ve Düzenleme: sujutr

*Blogdan yazı çıkarmak ve alıntı yapmak yasaktır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Back to top!