Ara Bul...
Monday, January 27, 2014

[26.01.14] Ryeowook Sukira (Kiss The Radio) Hayran Anlatımı

*fotoğraf temsilidir.


Ryeowook: Aslında Koreli şarkıcılar da böyledir.Birçok Koreli eğlence şirketinin buaralarda (sektör olarak) büyük pazar alanları yoktur.O yüzden daha çok denizaşırı albüm satışlarına yoğunlaşıyorlar.

Kültür Uzmanı Kim Yunka: 20.yy’ın ortalarında, ikiniz de uzun süre bu çizgideydiniz o yüzden sizlerin de albüm satışlarının düşmesi hususunda tedbirli olmanız gerekiyor ki bu halinizi geliştirebilesiniz,o yüzden birçok şirketin de yurt dışı pazarlarını hedef seçmekten başka çaresi kalmıyor.20.yy’ın sonlarında, idol gruplar pop alanında kendilerine büyük yerler edindi.Bu bir fırsattı ve nitekim kpop’ın da doğuşunu sağladı.IZE editörü

Kim Myeonghee: Bence Ryeowook’un da parçası olduğu Super Junior’ın da başına geldi.Çin’li hayranlar Kore mağzalarımızdan bir sürü albüm satın aldılar.

RW: Tam rakamı hatırlamıyorum ama milyonlu bir şeylerdi.

Kim Myeonghee: Milyonlarda bir şey olduğunu hatırlıyorum.O zamanlar ‘’Vay canına Super Junior ne kadar da popüler’’ demiştim.

Konuk:Özellikle Asya’da birçok grup radyo ya da televizyon programlarına çıkıyor, İngiltere/Amerika gibi yerler için de hemen altyazısı yapılıyor

RW: Harika

Konuk: Nasıl çevirdiklerine dair en ufak bir fikrim bile yok

Konuk: En ürkünç yanı ise yayındn 30 dakika sonra birçok dilde HD kalitesinde videoların dolanmaya başlıyor olması

Source:  金圣诞是理想型 
Translation by: Mikolah ‏@Luv_Opera
Türkçe Çeviri: sujutr

*Blogdan yazı çıkarmak ve alıntı yapmak yasaktır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Back to top!