Ara Bul...
Sunday, December 01, 2013

Super Show 5 - Super Junior Dünya Turnesi'nde 2013 Yılının Son Durağı; Makao

Hepinizin bildiği gibi Super Junior'ımız bu sene çeşitli ülkelerde Super Show 5 yani SS5 ile sahne aldı.Bu senenin son durağı ise bugün (30.11.13) gittikleri ve konser verdikleri Makao idi.

Öncelikle Makao neresi? Biraz ondan bahsedelim.

Makao (Portekizce adıyla Macau), Çin'in güneyinde yer alan özerk yönetimli bir Çin toprağı.Portekizce adıyla dediğimizden de anlaşılacağı üzere Makao, eskiden Portekiz sömürgesi olan bir yer.Hong Kong ve Guangdong bölgelerine yakın.Bunun bizimle ne ilgisi var diyeceksiniz. Şöyle ki; Çince'nin değişik lehçeleri var.Hong Kong 'da oturanlar Kanton lehçesi denen lehçe ile konuşurken diğer kısımlarda Mandarin lehçesi ile konuşuluyor.Biz de, farkettiyseniz eğer anlatımlarda Kanton lehçesiyle şunu söyledi Mandarin lehçesiyle böyle dedi diyoruz.Bunun sebebi Çin'cenin tek bir lehçeden oluşmamasından kaynaklanıyor :) O yüzden Makao'da da bu iki lehçenin görülüyor olmasının sebebi bu bölgelere yakın olması ve oralardan göç almasından kaynaklanıyor.

Herneyse, Makao çokça uluslararası organizasyonlarda yer alan bir yer olarak da biliniyor, dolayısıyla Super Show 5'in Makao ile ne alakası var demeyin :p Super Junior'ın dünyanın dört bir yanında hayranları olduğunu ve Makao'nun da bu tarz organizasyonlar da yer aldınğını düşünürsek gayet doğal.





Tarihlerin 30 Kasım'ı göstermesiyle her Super Show öncesi olduğu gibi, Makao'lu hayranlar da konser öncesi yerlerini almaya ve fotoğraflarla bizleri güncellemeye başladılar.Konser Türkiye saatiyle 14:00'de Makao yerel saatiyle 20:00'de başladı.Konser başlamadan hemen önce hayranla ve konser ekip çalışanları her konserde olduğu gibi alanın fotoğraflarıyla bizleri güncellediler.





         



Kısa süre sonra konsere start verildi.Açılış VTR'si ile konser başladı ve elimize ilk geçen konser alanına yansıtılan büyük ekranda boy gösteren Heechul oldu ^_^












Bu konserde çok ilginçtir bilgi akışı çok yavaştı.Sebebini tam olarak bilemesek de az fotoğraf ve az anlatımla karşılaştık.Konserin ilk 10 dakikası neredeyse gelen birkaç fotoğrafla geçti.Konser henüz başlamışken Shindong heyecana heyecan katarcasına tweet attı:

Tweet Çevirisi: Super Show 5 Makao başlıyor!!!!^^ 

Heyecan doruklara ulaşırken hayranlar alanın safir mavisine boyanmış halini bizimle paylaştılar ve konser Mr.Simple ile başladı.

cr.小天才__

Mr.Simple sırasında sahneden bir görüntü.
cr.藍氏集SJ丝团歪歪

Mr.Simple sırasında Eunhyuk'un ve Donghae'nin solo dans kısmı yer almış.Bu arada şimdiden söyleyelim konserin en olaylı kişisi de Eunhyuk oldu :D Yılın son durağı olması dolayısıyla diye tahmin ediyoruz, bir dahaki konserlere kadar akıllara kazınacak bir konser olmasını istemiş olacak ki hem bizi delirten hem de gözümü gönlümüzü açan bir sürü hınzırlık yaptı :p (cr.追逐_Follow2H)


 cr.李總要禿頭了_Kayn],Minzelf_,BoBoO_T

Mr.Simple'ın ardından Bonamana ve Super Girl'e geçildi.


cr.BoBoO_T,小多利dorothy

Sıra geldi Ment kısmına.Üyeler her konserde olduğu gibi yine hayranlarıyla sohbet etme kısmına geldiler.Aslında konserlerde bizim için en eğlenceli kısımlardan biri bu.Çünkü genelde bu kısımda Super Junior bildiğiniz hayranlarıyla flört ediyor :D Bu sefer de boş durmadılar ve hayranlarıyla tatlı tatlı konuştular.


Konuşma kısımlarından kısa kesitlerle karşınızdayız ^_^

Donghae: 'Kimim ben? Canlarım. Hepinizin sağlığı yerinde mi?kız kardeşleriniz erkek kardeşleriniz sağlıklı m? Beni seviyor msunuz?' (cr:siohappy)

Shingdong "Uzun zaman oldu . Makao hala çok tutukulu hepinize teşekkürler" (cr:siohappy)

Eunhyuk: ''Makao Super Show 5'in son durağı.Burada, size şimdiye kadar gösteremediğim şeyleri göstermek istiyorum'' (cr:siohappy)

Kyuhyun: Karşınızda? Hayranlar:Kyuhyun! Kyuhyun:Cevabınız doğru! (Mandarince) (cr:siohappy)

Kyuhyun: ''Sizi seviyorum'' (Kanton Lehçesiyle) (cr:siohappy)

Kyuhyun: ''Bebeklerim (Kanton lehçesiyle bunu söyleyip konuşmasına mandarinle devam etmiş) Beni özlediniz mi? Hayranlar: Evet Kyuhyun: Ben de'' (cr:siohappy)


cr.AsasSmile

Siwon: ''Bu akşam boş musunuz? Telefon numaralarınız ne?'' (cr:siohappy)


Siwon: Önce İngilizce konuşacağım,az Kantonca öğrendim, deliyim resmen, sizi özledim (Kantonca) (cr.安德魯崔)

Kyuhyun bir sürü evet mi hayır mı, iyi mi kötü mü diye soru sorduktan sonra ''Hepiniz benim bendanımsınız (aptal)'' Siwon:Niye? Kyuhyun:Sus bakyım!

Siwon: Çıldırıyorum çünkü sizi çok özlüyorum (cr.sjiriszhu)

Donghae: Lütfen 3'e kadar sayın hayranlar: 1-2-3 *mikrofonu öper* (cr.cloudsofyesung)



Henry: beni özlediniz mi bakalım? Biz sizi çok özledik (Kanton lehçesi ile) (cr.澳門ELF吧)


Konuşma ve takdimin sonunda sıradaki şarkı takdiminin kimin olacağını belirlemek için taş makas kağıt oynuyorlar.Siwon kaybetti.Kanton ile It's You'yu takdim etti. (cr.geckingivy)

cr.Suki

Tabi duyurunun ardından It's You ile Super Junior sahneye çıktı ve ardından Sexy,Free & Single'ı sahnelediler.Ardından her konserin olay şarkısı Club No.1 ile bizimkiler sahnedeydi.


cr.01041503,doryeonnim.com
cr.M3H-OPTY敏赫海賢友情站

cr.AllForSiwon


Sıra dört üyemizin özel performansı So Cold'a geldi.

cr.RelyOn_83赫海依靠站


Konser normal seyrinde devam ediyordu.Bu performansın arkasından sırada How Am I Suppose To Live Without You vardı.Ama ilginç bir biçimde bu performansın tam ortasında birden müzik kesiliverdi.Bu tarz teknik aksaklıkların (en azından ben) şu ana kadar olduğunu hatırlamıyorum o yüzden çok garibime gitti.Hayranların da tuhafına gitmiş olacak ki herkes hayretler içinde Tweet attı.Daha sonra gelen haberlere göre Super Junior hiç bozuntuya vermeden şarkıya acapella (yani müziksiz) devam etmiş.Performansın sonunda ZhouMi ''Bakın gerçekten canlı söylüyoruz'' deyince Wook da gülmüş :D ilk etapta pek bozuntuya vermeseler de ikincisinde ZhouMi bunun ne kadar gıcık bir durum olduğundan bahsedecek ve Kangin de herşeye rapmen arkadaşlarını bu durumda bile iyi iş çıkardıkları için övecekti.

Bunların ardından konser seyrine geri döndü.Harlem Shake Remix ile konser devam etti.


cr. 藍氏集SJ丝团歪歪频道

Burdan sonra uzunca bir süre hayranlardan konser alanında neler olduğunu pek alamadık :p Ama sırasıyla I'm Your Girl,Ice Cream sahnelenmiş olması lazım xD

Ardından olay sahne performanslarımızdan biri olan SISTAR'ın Alone şarkısının performansıyla ''bizim kızlar'' sahnede yerini aldı.Alone sahnelerinden alıştığımız Gain'in yerini başka bir Gain aldı bu kez >_< Kendisi güzelliğiyle bildiğimiz Super Junior üyesi Heechul'den başkası değildi :D 

cr.ki23hyu04k


Heechul'ün düşen ilk fotoğrafları muazzamdı.Bir kız olarak belirtmeliyim ki güzelliğini aşırı derecede kıskandım :p Daha sonraki boydan gelen fotoğraflardan bahsetmiyorum bile :D Bir erkeğin beli nasıl bu kadar ince olur, fiziği nasıl güzel olur Yarabbi :D 

cr.SuperJr_Corner



Şaşkınlıkla fotoğrafları toplarken konseri takip etmeye devam ettik tabii ki :P Her zamanki gibi Siwon Dambi olarak, Sungmin Hyuna olarak sahnede yerini aldı.Bu arada Sungmin, Gain olarak gelen Heechul'e ''göğüs kontrol'' yapmayı da ihmal etmedi xD

cr.raichanxd


Daha sonra Henry'nin Kyuhyun'la birlikte Trap'in Çince versiyonunu söylemek üzere sahneye geldiğini öğrendik :D

cr.SuperJr_Corner

Trap sona erdikten sonra SJ-M sahneye geldi Breakdown için.Yine performans devam ederken haber geldi, müzik yine tam performansın ortasında kesilmiş! Üyeler bu sefer de acapella olarak Perfection'ı söylemişler.Bu olay üzerine artık Donghae ''Fazla ateşlisiniz, belki de kablolar ondan dayanmıyordur'' diyerek adeta tüm herkese aksaklıkları unutturdu :p Kyuhyun da aksaklıklar için ayrıca özür dilemiş.Hayranların genel tepkisiyse ''o kadar para dökülmesine rağmen neden aksaklık oluyor?'', ''Bu sizin suçunuz değil'' şeklindeydi.

Bunlardan sonra konser yeniden seyrine döndü ve A Oh ile Go söylendi.Go sırasında Won-Kyu göz teması olmuş.Nakaratta Siwon Kyuhyun'a sarılmaya gitmiş ve göğsünde ritim tutmuş :D (cr.gecktingivy)

Daha sonrasında Shake It Up performansı için Sj sahneye çıkmış.

cr.守候ONLY13

Rockstar'ın ardından K.R.Y özel bölümüne geçildi.Grey Paper sırasında veya sonrasında,yanlış olmasın, hayranlar Yesung'u unutmamış ve Kim Jong Woon şeklinde tezahürat etmişler.

Sonrasında sırasıyla Daydream,Bittersweet,Someday ve Memories söylendi.Wonder BoY'un arkasından tekrar VTRY girdi.Bu VTR Sunny VTR'siydi.Ardından hemen Sunny,Dancing Out ve Marry U sahnelendi ve artık bitişe doğru gelindir.

Encore sahnelerinde her zaman olduğu gibi Sorry Sorry yerini aldı :) Show Me Your Love, Sapphire Blue ve So I ile kapanış yapıldı.

Hiç şüphesiz konserin en olay olan şeylerinden biri Eunhyuk'un sahneden inip hayranların yanına doğru gitmesiydi.Aslında ''bunda ne var?'' diyeceksiniz, ama durum şu ki Eunhyuk ''normal bir iniş'' gerçekleştirmedi.Beyimiz üstünü başını çıkardı ve o da yetmezmeş gibi hayranların kendisine dokunmasına izin verdi :p İlk defa böyle bir şeyle karşılaşan bizler ilk başta şok olsak da sonradan VIP'dek hayranların ne kadar şanslı olduğunu düşündük ve ''bir gün bize de inşallah'' diyerek iç geçirdik.



Umarız bundan çok daha güzel anıların olduğu bir Super Show da İstanbul'da olur diyor, bir sonraki konser özetinde görüşmek üzere diyoruz ^_^

Makao fotoğraflarını görmek ve bilgisayarınıza indirmek için BURAYA ^_^


Yazı sujutr ekibince oluşturulmuş olup hiçbir yerden çeviri vs.yapılmadan bizzat ekip tarafından bilgiler toparlanmış, tüm kaynaklarıyla eksiksiz olarak verilmeye çalışılmıştır.Blogumuzdan yazıyı çıkarmayınız veya alıntı yapmayınız.Emeğimize saygı duyunuz ve blog üzerinden paylaşınız.
 -sujutr ekibi-

1 yorum:

  1. Çok değerli okular, şu 'göğüs kontrol'' kısmında Sungmin yerine Ryeowook yazmışız yanlışlıkla :o onu düzeltmiş bulunuyoruz.Bu saçma sapır hatadan dolayı ekip arkadaşlarım ve kendi adıma özür dilerim...Umarım geri kalan kısmında hatamız olmamıştır keyifli okumalar :-d

    ReplyDelete

 
Back to top!