Ara Bul...
Sunday, October 27, 2013

AZMİN ZAFERİ! MUSİC BANK TOPLANTISINDA VE KONSERDE NELER YAŞANDI?



7 Eylül'de Ülker  Sports Arena'da gerçekleşen Music Bank Festivali , K-pop sevenleri bir araya getirdi, unutulmaz anlar yaşandı! 

Basın toplantısına her grubu temsilen 1  üye katıldı: Ailee, FT Island'dan Lee Hong Ki, Beast'den Junhyung, Super Junior'dan Eunhyuk, Miss A'den Min ve MBLAQ'den Seungho.

İlk soru Seungho'ya geldi ve ona ideal kız tipi sorulduğunda  verdiği cevap gerçekten etkileyiciydi: "Ben güzel gözleri olan kızlardan hoşlanırım, çünkü gözler bir insanın kişiliğini yansıtır ve gözleri güzel olan insanların kişiliklerinin de güzel olduğuna inanırım."
Bu sırada yanında oturan Lee Hongki muzip tavırlarıyla  basın toplantısının ilgi odağı olmayı başardı; her fırsatta gözlerinin güzel olduğunu  mimikleriyle göstermeye çalışan HongKi, toplantı boyunca arkadaşına sürekli şakalar yaptı.

İkinc soru Ailee içindi ve boş zamanlarında nelerle ilgilendiği soruldu. Boş zamanlarında beste yapmaya çalıştığını ve pratikler için özel dersler aldığını belirten Ailee, iyi performanslar sergileyebilmek  için sıkı çalıştığını dile getirdi. 

3. Sor Jun-hyung içindi ve "Türkiye'ye ilk kez geliyorsunuz, bu performans için özel bir hazırlık yaptınız mı?"  diye soruldu ve özel bir hazırlıklarının olmadığını belirten Jun-hyung, Türkiye'ye geldikleri için çok heyecanlı olduklarını belirtti.
4. Soru Super Junior'dan Eunhyuk içindi ve  ona K-pop'un dünyadaki popülerliği hakkında ne düşündüğünü, neden bu kadar yaygın bir hale geldiği soruldu. Verdiği cevapta kendilerinden önce çıkan grupların çok sıkı çalıştıklarını ve bu şekilde başarı yakaladıklarını belirten Eunhyuk: "Ayrıca biz de ünlü ve başarılı olmak için öncü gruplarımız kadar çok çalıştık ve bu şekilde birbirimizle daha yakın ve daha samimi olduk.Bu da bizim müziğimizi daha başarılı ve popüler bir hale getirdi." şeklinde cevap verdi. 
Daha sonra tüm üyere Türkiye hakkındaki hisleri soruldu;  gelen cevaplar aynıydı,  herkes Türkiye'yi çok sevmişti ve kardeş ülkede konder verecek olmanın heyecanına sahip bir şekilde hayranları ile buluşacakları anısabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler. Provalardan dolayı kebap ve Türk dondurması yemeye vakit bulamayan üyeler (özellikle Ailee ve Min) en kısa sürede Türk yemeklerini yemek istediklerini vurguladılar. Üyelerin kebaba olan aşkları göz yaşartan türdendi :)

...

YAKIŞIKLILAR SAHNEDE: SUPER JUNİOR!

Birbirinden yakışıklıi karizmatik ve seksi erkeklerden oluşan bu grup, salondaki en çok hayrana sahip olan grup olma özelliğini taşıyordu. Hayranlarını "E.L.F." şeklinde adlandıran grup sahneye çıktığında Türkiye, Rusya, Yunanistan, İran, İsrail, Azerbaycan ve Güney Kore'den gelen "ELF" lere eşsiz dans şovları ile birlikte unutulmaz bir müzik şmleni yaşattılar. Coşkunun her şarkıda daha da arttığı konserde, grup elemanları çıkardıkları Türkçe pankartlarla izleyenleri büyülemeyi başardılar. Pankartlarda "Merhaba İstanbul, Çok Memnun Oldum, Her Zaman, Çok Özlüyorduk, Bugün, Çok Teşekkür Ederiz" notları vardı.
Sempatik tavırları ile genç kızları kendine hayran bırakan Donghae,önce hayranlardan aldığı kameralarla kendi fotoğraflarını çekip, kamera sahiplerine unutlmaz hediyeler verdi, daha sonra da açtığı Türk bayrağı ile salonda coşkuyu doruklara taşıdı. Yakışıklı şarkıcı, bayrağımızı öptükten sonra başında taşıdı ve katılan herkesin göğsünü kabarttı. 70'den fazla ülkede gösterilecek olan  KBS Music Bank Turkey'in  en gurur verici anı, bayrağımızın öpüldükten sonra  baş üstünde taşındığı bu andı bence.

Finalde sahnede toplanıp hayranlarını selamlayan gruplar, coşkulu bir şekilde uğurlandılar. Hayranların gözyaşlarının sel olduğu konser finalindeki herkesin yüzünde hüzünlü bir tebessüm ve hayranı oldukları idolleri görmüş olmanın verdiği mutluluk vardı. Bu konser için "Azmin Zaferi" demek mümkün galiba. Yıllardır Koreli grupların Türkiye'den konser vermesi için  gönüllü topluluklar oluşturan ve seslerini  Kore'ye, hayran oldukları ünlülere ve hatta tüm dünyaya duyuran  K-pop fanlarını tebrik ediyorum. Katılım oranının oldukça yüksek olduğu bu konserin ülkemizde verilecek diğer K-pop konserlerine öncü olmasını temenni ediyorum.


OKURLARIMIZA NOT: 
Ağustos ayında Kore'de izlediğim Music Bank konserinde aynı heyecan yoktu sanki; ünlüler de bu kadar coşkulu değildi, izleyenler de. Türkiye'deki konsere katılan izleyicilerin  muhteşem enerjisi, Türk olmanın verdiği samimiyet ve misafirperverlik duygusu ile katılan grupları büyülemiş olmalısınız. Sizin o sıcak enerjinizin yansıması sanatçıların da yüzünde belli oluyordu. Zaferlerinizi tebrik ediyorum ve eğlenmiş olmanızı diliyorum.

Yazar: Özge Özpolat.
Fotoğraf: Selçuk Polat.

Siteden veya blogdan yazı çıkarmak veya alıntı yapmak "kesinlikle" yasaktır.! 


1 yorum:

 
Back to top!