Ara Bul...
Saturday, December 21, 2013

[sujutr Özel Yazısı] Her ELF Mutlaka Okumalı!




Gizli kaynaktan alınmıştır…

  Aslında böyle bir yazının getireceği sonuçları çok iyi biliyorum, ve içten içe buna hazırım da diyebilirim.

  Çünkü sessiz kaldıkça değişmeyen şeyler vardır, bir şeyi bilmemek sorumluluktan muaf tutulacağın anlamına gelmiyor.

 Şu an tamamen bunalımdayım(depresif hissediyorum) bu gerçekten duygusal bir yazı, ben bu yazıya “Kalbin Çığlığı” derdim. O yüzden gizli olan bu yazıyı buraya çıkardım, düşünüyorum ki kendine ELF diyen herkes bu yazıyı mutlaka okumalı, ve birilerinden nefret etmek için değil, sadece kendinizi başkasının yerine koymayı ve “Ah,yine bu koreli hayranlar…” demeden önce 100 kez derin bir nefes almayı ve düşünmeyi öğrenmeniz için. Cidden herşeyin bu kadar kolay olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Her ELF mutlaka okumalı!

Super Junior Malezya sayfasından!

ELF! Okuyun! Bu hikayeyi Koreli ELF Krystal Lee anlattı;

Kendisi 2005 yılından beri ELF’tir  ve sohbetimiz sırasında gözyaşlarımı tutamadım... Neden biliyor musunuz? Dikkatle okuyun!

 “Super Junior ilk çıkış yaptığı günden itibaren onlara hakaret etmeye başlayan çok kişi bulundu, ve K-Netizens (Koreli internet kullanıcıları) bu işte çok başarılı oldular: gazeteciler içinde en kabaları. Başkalarının görüşlerine, dediklerine aldırmadan onların hayranları olarak çocukları destekliyorduk. Diğerleri Koreli ELF dünyadaki en şanslı hayranlar diye düşünüyorlar ama öyle değil. Biz, bizim değerli Superman’lerimizi kırmak isteyen kişilerle sürekli  savaş halindeyiz. Avrupalı hayranlar geçtiğimiz bu zaman içinde neleri atlatmak zorunda kaldığımızı bilmiyorlar, Super….Super Junior’a hep haksız muamele yapıldı, anti-fanların hakaret içeren yorumları ve daha birçok şey…
   Koreli ELF’lerin nefes almakta bile zorlandığını biliyor musunuz? Biz onları koruyabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ama sıkıntılar devam ediyor: saesang-fanlar, bazı aptal gazetecilerin olumsuz yorumları, SM de onlara pislikmiş gibi davranıyor! Kore’de o kadar çok şey yaşandı, ve bazı yabancı  hayranlar  onları koruyamadığımız için bize kızıyorlar, ama onlar gerçekte nasıl olduğunu bilmiyorlar.

   Kore’de hayranlar birkaç farklı gruba ayrılmış durumda, bunu çözmeye çalıştığımızda elimizde kırık kalplerle kalıyoruz.. Yeni çıkış yapan o kadar grup var ki Super Junior’ı korumak giderek daha zor hale geliyor… SuJu eşyalarını giyip dışarı çıktığımız her an insanların farklı bakışlarına, hakaretlere maruz kalıyoruz, onlar bizi sevmiyorlar.

  Arkadaşlarla Myeongdong’daki gezimiz hala dünkü gibi aklımda, üzerimizde  SuJu tişörtlerimiz vardı, tahmin edin ne oldu?  Çaylak gruplardan birinin hayranı (SM değil) bize tükürdü! SuJu’ya hakaret ediyor ve ELF’lerin iğrenç olduklarını söylüyordu… Şu an odak merkezi EXO,evet….(derin bir befes aldı ve devam etti)

  Birçok hayran SM binasının yanında durup bekliyor, bu da bizi derinden yaralıyor çünkü ELF SM binasının yanında onlar gibi bekleyemiyor, 200 m kadar uzakta bekliyoruz, bazıları da yakınlardaki kafelerde bekliyor… TVXQ grubunun hayranı çalışanlardan birine üyelere iletmesi için hediyesini vermek istedi, çalışan reddetti… AMA! EXO hayranlarını istedikleri hediyeleri istedikleri zaman rahat bir şekilde çalışanlara veriyorlar ve onlar götürüyor ve sunbae-grupların(kıdemli)  sunbae-hayranları sadece izleyebiliyor. Bazı Exotic’ler bize “ahjumma” ve “ahjussi” diyolar ve o an gidip yaşlı idollerimizle ölmek istiyoruz…Bize  çok kötü şeyler söylüyorlar… Dürüst olmak gerekirse Super Junior ve TVXQ hayranları kendi ülkelerinde el ve ayağı bağlanmış bir durumdalar, gencecik grupların hayranları kalplerimizi paramparça ediyor.

   Özellikle ELF’lere söylemek istediğim: ne olursunuz, sorun yaratmayın, ve lütfen bizim çocuklara sahip çıkın…çünkü hayranlarından emin olmadıklarını söylüyorlar;
Ve hemen hemen hepsinin niye kendi işi var biliyor musunuz? Çünkü her an onların hayranlarının başka bir gruba, onlardan daha genç bir gruba gidebileceklerini biliyorlar. O yüzden bir şey olursa düşüncesiyle yeni hayatlarını inşa etmekle meşguller…

   Hikayemizi tam bitiremeyeceğim için üzgünüm ama hayranları birbirine karşı kışkırtmak istemiyorum. Koreli ELF’ler adına söyleyebileceğim şu: Super Junior ve ELF arasındaki bağı korumaya ve 100 yıl sonra bile kopmamasını sağlamaya çalışın!
  Seul’e bir önceki gidişimde o kötü anları da onlarla birlikte atlatabilmiş bir hayran olduğum için mutluyum…”

 Şehirde Super Junior yazan çantam, Heechul’un fotoğrafı olan anahtarlık, ve 15 üyenin de olduğu telefon kabımla dolaşıyordum. Bir mağazanın yanında annemi beklerken daha yeni çıkış yapmış grupların hayranlarıyla karşılaştım, hemen hakaret etmeye başladılar ve bir tanesi üzerime sıcak kahve döktü. Myeongdong’da gezerken de bana dik dik bakan, nasıl desem, “savaşçı” hayranlara denk geldim. Yanlarından geçtim ve gülümsemeye çalıştım, karşılık olarak da biri bana sakızı tükürdü ve “Yine, Super Junior hayranları…” dedi. Bunları Koreli arkadaşıma anlattığımda ne demek istediğimi anladı, çünkü böyle şeyleri o da yaşıyor….


Yani ELF! Sorun yaratmadan lütfen birlik olalım! Hep beraber büyük bir aile olarak bizim değeli çocuklarımızı, kalbimizin kralları olan Super Junior’u koruyalım. Son nefesimize kadar!

*Bu yazı D_Q nickli yazarımız tarafından özel olarak sizlere Rusça kaynaktan çevrilmiş ve sunulmuş olup başta da belirtildiği üzere kaynağı gizlidir.Bu yüzden lütfen yazıyı sujutr blogundan çıkarmayınız.

Teşekkür ederiz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Back to top!